juni 18, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Zo werkt noppenfolie dus en dit kun je ermee

Noppenfolie, ook wel bubbeltjesplastic genoemd, heeft een hele handige functie. Je komt het vaak tegen in de verpakking als je bepaalde producten hebt besteld. Waarschijnlijk weet je al wel dat noppenfolie bescherming biedt bij breekbare producten. Wat is het mechanisme hier dan achter? Hoe kan het dat bubbeltjesplastic op magische wijze lijkt te zorgen dat een product minder snel breekt? En dien je de nopjes nu aan de binnenzijde te hebben of aan de buitenzijde? Hieronder zullen we kort wat meer over dit product vertellen,.

Het mechanisme achter noppenfolie

Simpel gezegd bestaat bubbeltjesplastic uit een laagje plastic met daaroverheen een laagje van kleine plastic nopjes. Deze bubbeltjes zijn gevuld met lucht. Je hebt nu een stuk plastic vol met mini luchtkussentjes. Deze luchtbubbeltjes dienen als kleine stootkussentjes. Eigenlijk hetzelfde principe als de werking van de airbag in de auto. Schokken kunnen worden opgevangen en de schade wordt daardoor verminderd. Dat is eigenlijk hoe het principe werkt.

Zo breng je bubbeltjesplastic aan voor de ideale bescherming

Bubbeltjesplastic werkt het beste als je de kleine bolletjes aan de binnenzijde wikkelt. Dit zorgt voor de allerbeste bescherming van je product. Springt een bubbeltje? Dan zorgen de andere noppen ervoor dat er nog een afstand wordt bewaakt tussen het product en de gladde laag plastic. Komt er dus opnieuw iets tegen het geknapte bubbeltje aan? Dan zal het product niet geraakt worden. Of in ieder geval minder snel. Tot slot wordt de noppenfolie beter op zijn plaats gehouden dan wanneer je de bolletjes aan de buitenzijde hebt zitten. Er bestaan ook stukken bubbeltjesplastic met een extra laag van vilt, papier of schuim. Dit biedt helemaal de optimale bescherming. Naast de beschermende functie, kun je bubbeltjesplastic ook op een andere manier gebruiken.

Gewoon voor de lol

Wie heeft het niet gedaan? De bubbeltjes laten knappen na het uitpakken van je product. Dat is toch gewoon ontzettend leuk en satisfying! Wellicht helpt het zelfs in een boze bui om weer rustig te worden. Schaf gewoon een rol bubbeltjesplastic aan en laten knappen maar die noppen!

Bubbeltjesplastic werkt dus als schokbreker voor kwetsbare producten. De met lucht gevulde bubbeltjes werken als stootkussentjes die de schokken opvangen. Schade aan je producten wordt hiermee verminderd. Voor de beste bescherming dien je de noppen aan de binnenzijde te houden. Verder bestaat er noppenfolie met een laagje vilt, schuim of papier voor extra bescherming. Tot slot kun je bubbeltjesplastic aanschaffen gewoon voor de lol van het laten knappen van de bolletjes.