juni 18, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Tevreden met je matras? Bescherm ‘m dan goed!

matrasbeschermer

Je matras is een van de belangrijkste bezittingen die je hebt. Dit is namelijk het voorwerp dat de meeste impact heeft op je slaapkwaliteit. En de manier waarop je slaapt heeft vervolgens weer een enorme invloed op hoe je je overdag voelt. Wanneer je dus in het bezit bent van een matras dat helemaal aan je wensen voldoet, dan is het zeker aan te raden om dit goed te proberen te beschermen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je geliefde matras zo lang mogelijk in goede staat blijft. Deze bescherming kun je bieden door gebruik te maken van zowel een matrasbeschermer als een molton. Hieronder lees je waarom deze beide beschermende voorwerpen nodig zijn.

matrasbeschermer

Matrasbeschermer

Een matrasbeschermer bestaat meestal uit een soort deken die je onder je matras legt. Want ja, ook de onderkant van het matras heeft bescherming nodig. Bedenk je namelijk dat als je dat niet doet, dat stof, vuil en vocht in je matras kunnen trekken. Dit heeft een versnelde veroudering van je matras tot gevolg. Hierdoor lig je onnodig snel niet meer zo comfortabel op dit matras.

Molton

Natuurlijk moet de bovenkant van het matras ook beschermd worden. Dit doe je bij uitstek met een zogeheten molton. Zo’n molton houdt zo’n beetje het midden tussen een hoeslaken en een deken. Tegenwoordig kun je een molton net als een hoeslaken netjes om je matras klemmen. Het belangrijkste wapenfeit van moltons is hun vocht