juni 17, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Is uw leven een chaos? Tijd om georganiseerd te leven!

chaos

chaos

We maken het bijna allemaal wel eens mee. Het is druk op het werk, u bent binnenkort jarig en de kerst komt er ook weer aan. Daarnaast zit u midden in een verhuizing en is uw zus zwanger. Al deze drukte zorgt voor grote chaos in uw hoofd en u begint steeds meer fouten te maken. Afspraken gemist, vrienden vergeten uit te nodigen en u zou nog helpen met de kinderkamer. Tijd om georganiseerd te werk te gaan zodat u ondanks de drukte succesvol te werk kan gaan.

Houd een agenda bij

U denkt misschien dat het veel gemakkelijker is om alles op te schrijven als u het zich herinnert, maar dan doet u dat niet. Schrijf in plaats daarvan alles op in een agenda of dagboek. Noteer alle taken op het werk, welke boodschappen u moet kopen en wanneer de planten in de tuin water nodig hebben. Zorg ervoor dat alles wat je moet doen een plekje krijgt, zodat je dat niet zelf hoeft te onthouden. Een kalender kopen is een goede manier om ook geen verjaardagen, bruiloften en andere afspraken te vergeten die jaarlijks terugkomen.

Zorg voor een goed dag- en nachtritme

Een goed ritme aanhouden is de sleutel tot succes. De dag moet altijd beginnen met rust, dus neem de tijd voor ontbijt en koffie. Bereid u goed voor op uw werk, zodat u ’s avonds op tijd kunt vertrekken om thuis aanwezig te zijn. En tenslotte, begin een uur of twee voor het slapengaan met de voorbereiding op het slapen gaan. U zult in slaap vallen sneller en uitgerust wakker worden.

Stress vermijden is gemakkelijker dan u denkt

Het is niet makkelijk om de drukte van alledag te vermijden, maar u kunt het wel beperken. Zoals we hierboven al zeiden, maak een plan voor de dag en ook voor de rest van de week en de maand. Vooruit plannen zal u helpen betere beslissingen te nemen en georganiseerd te blijven. Een bureaulegger is een ideaal hulpmiddel voor het plannen van uw weken. U zult ook meer onthouden omdat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is voor die dag in plaats van alles bij te moeten houden. Als dat nog steeds niet helpt, probeer dan een top-down schema waarbij u de belangrijkste dingen aan het begin van de week doet en de minder belangrijke dingen bewaart voor later in de week.

Deze stappen zullen niet direct alle drukte oplossen. Georganiseerd leven is een lifestyle waar u aan moet wennen. U zult merken dat het een wat makkelijker gaat dan het ander. Blijf in ieder geval aanpassen tot u de perfecte balans hebt gevonden.