juni 18, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Taxuskever bestrijden

Als je last krijgt van de taxuskever kan dit voor vervelende gevolgen zorgen. Eén van de gevolgen is zonder meer de schade die er aan je taxus wordt toegebracht. Een taxus kan gecategoriseerd worden als een mooie haagsoort die een sierlijke uitstraling aan je tuin kan geven. Indien de taxuskever in je haag zit, kan deze sierlijke uitstraling teniet gaan. Gelukkig heb je wel verschillende manieren om de taxuskever te bestrijden. In deze blog wordt er dieper ingegaan op hoe je de taxuskever het best kan bestrijden. Op die manier kun je voorkomen dat je taxus aan de kever bezwijkt. 

 

Hoe weet je dat je last hebt van de taxuskever?

Alvorens je overgaat om de taxuskever te bestrijden is het goed om op de eerste plaats te weten wanneer je last hebt van deze keversoort. Op die manier kun je meteen handelen met de nuttige tips die in de volgende alinea’s aan bod komen. Wanneer je taxus last krijgt van de taxuskever zul je dit merken aan de bladeren. De frisgroene kleur van je taxus zal op den duur vervagen. Op dat moment moet je weten dat er een taxuskever bezig is. De frisse kleur verdwijnt omdat de wortels van je taxus aangevreten worden door de taxuskever. Daarom kun je dit ook merken aan de bladeren van je taxus die wat aangevreten zullen zijn. Indien je al deze tekens kunt waarnemen, dan kun je ervan uitgaan dat er iets aan de hand is. Lees verder om deze kevers te kunnen bestrijden. 

Scharrelkippen

Om ervoor te zorgen dat je de taxuskever op een ecologisch verantwoorde wijze bestrijdt, kun je gebruik maken van scharrelkippen. Scharrelkippen zijn dol op taxuskevers en vinden de eitjes die ze leggen ook erg leuk. Taxuskever bestrijden op een ecologische manier kun je het best doen met scharrelkippen. Kippen zijn namelijk in staat om op een subtiele wijze insecten op te ruimen. 

 

Lavertec

Wat je verder ook kunt doen, is lavertec gebruiken. Door lavertec te gebruiken, ontstaat er een andere geur voor de plant. Dit zal ervoor zorgen dat de taxuskever de plant niet langer zal zien als voedsel. Op die manier zal je je taxus ook kunnen beschermen tegen de taxuskever. 

 

Aaltjes 

Aaltjes tegen taxuskever inzetten kun je ook inzetten om het geheel te verhelpen. Na het inzetten van scharrelkippen is dit ook een ecologisch verantwoorde manier om af te komen van de taxuskever. Daarom is het verstandig om geregeld je taxusplant te controleren op de punten die aanduiden dat er een kever ergens bezig is. Maak er dus vandaag nog werk ervan.