juni 18, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Een epoxy tafel

epoxy tafel

Epoxy kun je voor veel verschillende projecten gebruiken. Denk aan spullen repareren, maar ook beschermen. Het is een soort hars waar je ontzettend veel kanten mee op kunt. Als je ervan houdt om lekker aan de slag te gaan met creatieve projecten, dan is epoxy echt leuk. Doe dit wel met beschermende handschoenen, want het kan hardnekkig spul zijn.

Bescherming van je tafel

Een groot voordeel aan epoxy, is dat het vrijwel geurloos is. Je hebt dus geen vervelende geur als je hiermee aan de slag gaat. Je kunt het aanbrengen door middel van diverse manieren. Zo kun je een tafel beschermen met een epoxy. Dit doe je dan meestal met een roller of een kwast. Door een aantal lagen aan te brengen weet je zeker dat je tafel voortaan beschermd zal zijn tegen vlekken en krassen. 

Leuk om zelf te doen

Naast dat epoxy een beschermende functie heeft, kun je er ook hele mooie meubels mee maken. Zo ook een epoxy tafel. Zo’n epoxy tafel wordt steeds populairder en zorgt er dan ook voor dat je echt een blikvanger in je huis hebt. Je kunt voor een mooie blauwe kleur gaan. Denk aan die mooie houten epoxy tafel, waarbij twee losse houten planken verbonden zijn met elkaar door middel van epoxy. Doordat het een middel is wat je makkelijk in een vorm kunt gieten, is het zeker iets wat je zelf kunt maken. Het middel gaat dan uitharden en uiteindelijk heb je een oersterke tafel. 

epoxy tafel

Een flinke klus

Naast dat het echt heel mooi kan staan in je interieur, is het ook leuk om te kunnen zeggen dat je zelf een tafel hebt gemaakt. Het wordt zeker als kunst gezien. Het is natuurlijk wel even een klus om zo’n epoxy tafel te maken, maar je krijgt er dan ook echt iets moois voor terug.