juli 13, 2024

No more lies

No-more-lies.be

Een pand verbouwen

Als je een bedrijf gaat opstarten of een winkel wil gaan runnen, heb je daar een mooi pand bij nodig. Als je eindelijk een geschikt pand hebt gevonden, komt daar vaak nog wel wat bij kijken qua verbouwen en inrichting, net als bij een gewone verhuizing. Misschien zijn er een aantal dingen die je wil veranderen aan het pand, of moet er juist nog heel veel gedaan worden. Daarom is het handig om je kosten goed te berekenen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het handig om goed uit te denken wat je allemaal wel of niet wil qua materialen, uitstraling en stijl. Dit alles speelt een grote rol bij het uiteindelijke kostenplaatje.

Meerdere verdiepingen

Misschien heb je een pand gekocht dat meerdere verdiepingen heeft en wil je de trappen een nieuwe look geven of helemaal veranderen. Ook dit brengt kosten met zich mee. De kosten van een beton ciré trap bijvoorbeeld, bedragen rond de 2000 euro. Houd er rekening mee dat de kosten van een beton ciré trap hoger worden als je een specialist laat stucen. Ook wil je er zeker van zijn welke trappen je binnen je nieuw aangekochte pand van dit materiaal wil voorzien. De kosten voor een goede, stevige beton ciré trap zijn je vast wel de moeite waard.

Hoe lang duurt de verbouwing?

Als je een pand gaat verbouwen moet je er ook rekening mee houden dat dit tijd kost. Je staat vast te springen om zo snel mogelijk te beginnen in je nieuwe pand, maar een verbouwing kan soms wel 2 jaar duren, afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren. Door niet alleen goed de kosten maar ook de tijd te berekenen hou je overal goed rekening mee en kan je uiteindelijk met een gerust hart gaan beginnen in je nieuwe pand.

Meer verhalen